Het Eilandhuis - Huur een tinyhouse in Zeeland - Biobased Recreatie - Slider Gevoel Final
het Eilandhuis

Bouw

Het vormt ieder jaar weer een intrigerend spel met de elementen. Na een zonnige periode waarin de gewassen volgroeid op het land staan worden machtige machines het land op gedirigeerd om de oogst veilig te stellen voordat de wolken openbreken. Dit combinen is altijd een fascinerende happening met zijn typerende geur die tot je komt voordat de stofwolken je het zicht ontnemen. De dynamiek van het landschap kenmerkt zich door verschillende cyclussen. Zo zorgt het tij ervoor dat het foerageergebied van de vogels zich 4 maal daags aanpast. Dit zorgt voor een toestroom van vogelaars met hoogwater in de inlagen en polders. Wanneer het water van de Oosterschelde in het voorjaar weer 12 graden is vindt een massale toestroom van sepia ’s plaats. Deze tienarmige inktvissen ook wel zeekatten genoemd hebben de Oosterschelde als paaigebied. Ze zetten hun eieren af en sterven uiteindelijk af. De rugschilden die aanspoelen vormen het bewijs van dit natuurverschijnsel.

Block 1

Vlas

is een gewas welke hoofdzakelijk verwerkt wordt tot linnen (vezelvlas) en lijnzaadolie (olievlas). Vezelvlas wordt met de wortel uit de grond getrokken om een zo lang mogelijke vezel te behouden. Vlas kan verwerkt worden tot biobased bouwmateriaal in de vorm van isolatie- en plaatmateriaal. Vezelvlas heeft de eigenschappen dat deze 40 procent lichter is dan traditionele materialen en brandvertragend is.

Block 2

Mycelium

Mycelium wordt gebruikt voor het maken van de perfecte bouwstenen, omdat ze erg sterk worden maar ook erg efficient afbreekbaar zijn zodra dit nodig is. Het Mycelium wordt ook op Schouwen-Duiveland verkregen, ideaal dus voor Het Eilandhuis.

Block 3

Hout

Het hout dat we gebruiken is zorgvuldig uitgekozen door ons team van bouwers. We laten niets aan het toeval over om zo bewust mogelijke keuzes te kunnen maken. Ook in het zoeken van hout zat hier dus de nodige voorbereiding.

Block 4

Kalk

Kalkrijke materialen zoals schelpen en aangespoelde rugschilden kunnen gebruikt worden als polijstmiddel of ingrediënt ter vervaardiging van kalkhennep wanden, vloeren en daken. Kalkhennep is sterk vochtregulerend, damp open, brandvertragend, anti-rot en makkelijk te verwerken (3D printing).